Lyxproblem

Lyxproblem

Inte en dag utan ett ilandsproblem!

Lyxproblem handlar om alla de där problemen som bara uppstår när man egentligen har det förbannat bra. Kanske är det så att vi alla har en viss kvot av problem som behöver fyllas för att det ska bli någon form av balans i livet? Och har man inte tillräckligt mycket problem så skapar hjärnan det åt en. Som på beställning, utan att man behöver fråga!

info@lyxproblem.se

Mad men-röda läppar

LyxproblemPosted by Lyxproblem Wed, August 11, 2010 14:17:35

Jag är så enormt inspirerad av Mad men, fastän jag inte sett ett enda avsnitt. Var jag än vänder mig snackas det Mad men, visas Mad men-mode och Mad men-stil. Så jag kan liksom inte låta bli att svepas med av Mad men-hysterin.

Nu är det ju så att jag har tänkt titta på alla avsnitten. I höst, när det blir typiskt tv-tittarväder, ska jag köpa boxarna och äntligen få se vad alla redan har sett. Men det hindrar mig inte från att redan nu ta till mig den enormt kvinnliga, välskräddade, sofistikerade och faktiskt rätt sexiga stilen. Det började så enkelt med en liten topp i merionoull från Mango som jag blev alldeles kär i. Expediten drog genast en parallell till Mad men och jag var fast. Idag på lunchen fortsatte jakten på en läppenna i typiskt röd nyans att matcha med.

- Hej, jag är på jakt efter en läppenna som kan göra min läppar Mad men-röda, säger jag till expediten på Make Up Store.

- Eeeh, jag har inte sett den, säger hon med sina perfekt målade röda läppar. Är det liksom den vampiga stilen du är ute efter?

Det visste jag så klart inte. Jag har ju inte heller sett den. Men jag hade spanat in mig på färgen Burlesque och det var precis den hon hade på läpparna. Då var det ingen tvekan, tills hon föreslog färgen Almost red. Lite mindre iögonfallande. En light-version som hon sa själv.

Jaha? Är jag en vamp eller en ligh-version? Tro mig, den här situationen triggande min beslutsångest. Och inte erbjöd hon sig att måla mina läppar heller för att vi skulle få se. Jag kan inte för mitt liv se mig som vamp. Fast jag vill ju inte vara någon mesig light-version heller. Efter en promenad gick jag tillbaka och bestämde mig. Vamp. Klart jag är en vamp!

Tills jag kom tillbaka till kontoret. Redan innan jag hunnit ta upp läppennan ur påsen kände jag att det kanske var ett felköp. Vampen hade jag tappat bort någonstans på vägen och kvar fanns bara lilla vanliga jag. Så jag gick tillbaka till butiken. Fick byta. Gick tillbaka till kontoret. Målade läpparna nästan röda.

Så nu sitter jag, light-versionen själv, här med rejält skoskav på lilltårna efter allt promenerande fram och tillbaka i mina Mad men-klackar. Fast jag har rätt snygga läppar. Även om det tog mig hela lunchen att skaffa dem.

  • Comments(0)//www.lyxproblem.se/#post5