Lyxproblem

Lyxproblem

Inte en dag utan ett ilandsproblem!

Lyxproblem handlar om alla de där problemen som bara uppstår när man egentligen har det förbannat bra. Kanske är det så att vi alla har en viss kvot av problem som behöver fyllas för att det ska bli någon form av balans i livet? Och har man inte tillräckligt mycket problem så skapar hjärnan det åt en. Som på beställning, utan att man behöver fråga!

info@lyxproblem.se

Hög på jobbet

LyxproblemPosted by Lyxproblem Thu, August 12, 2010 15:02:16

Någon på kontoret har fyllt år och tagit med sig tårta att bjuda alla på. Man gör nämligen så på mitt jobb, bjuder alla på tårta när man fyller år. Vi är ganska många, så vi äter rätt mycket tårta. Personligen skulle jag hellre bli bjuden på tårta när jag fyller år. Men då skulle ju alla i rättvisans namn behöva bli bjudna på tårta och det skulle kanske vara för svårt att administrera. Jag vet till och med folk som håller tyst om att de fyller år, just för att slippa bjuda på tårta. Eller för att slippa bli ett år äldre kanske. Man blir visst inte det om man inte fyller år.

I alla fall, idag var det tårta till fikat och jag brukar stå emot men jag hade ätit en så himla nyttig lunch att jag tyckte att jag skulle "unna mig". Dessutom är jag så himla Mad men-snygg idag i min topp och mina Mad men-röda läppar att jag ville fira lite. Jag hade dock glömt att jag också tagit en kopp kaffe med mig till fikabordet. Jag är ju en sådan där tedrickare annars, men jag tyckte att en kaffekopp matchade hela min image lite bättre en en tekopp idag. Och det går vanligtvis bra att bryta vanan och ta en kopp kaffe då och då. Eller bryta vanan och ta en tårtbit då och då. Men eftersom min kropp inte är speciellt van vid varken koffein eller socker går det sällan bra att bryta vanan och ta både kaffe och tårta till fika.

Jag sitter alltså här och känner mig hög. Lite snurrig, lite yr, lite ofokuserad. Som om jag har massor av energi som jag inte kan kanalisera, som far omkring i hjärnan och kroppen som alla de där ostyriga färgglada studsbollarna i San Fransiscos backar i den där reklamen för kamera eller skrivare eller vad det kan ha varit. Märkligt matt och märkligt stissig på en gång. Fladdrig. Seg i tanken. Som vid vilken billig fylla som helst. Usch.

  • Comments(0)//www.lyxproblem.se/#post7