Lyxproblem

Lyxproblem

Inte en dag utan ett ilandsproblem!

Lyxproblem handlar om alla de där problemen som bara uppstår när man egentligen har det förbannat bra. Kanske är det så att vi alla har en viss kvot av problem som behöver fyllas för att det ska bli någon form av balans i livet? Och har man inte tillräckligt mycket problem så skapar hjärnan det åt en. Som på beställning, utan att man behöver fråga!

info@lyxproblem.se

Semesterstress

LyxproblemPosted by Lyxproblem Wed, July 28, 2010 19:38:47

Jag känner en sådan himla stress. På semestern!!! Idag känns det verkligen som alla vill ha en bit av mig och just nu har jag sådant behov att ha alla mina bitar för mig själv. Eller ge bort en bit då och då, en i taget. Gick ut och powerwalkade med en kompis och under den tiden hann jag få fyra sms från fyra olika personer. Sedan har det bara fortsatt med sms och telefonsamtal. Och jag som försöker vara närvarande med kompisen när hon är här även fast hon kom över spontant. Stackarn, hon fick verkligen ha tålamod med mig idag. Hon satt snällt och väntade medan jag först fixade en massa saker hemma som behövde fixas, sedan när jag satt i telefon eller svarade på sms. Tur att hon behövde kolla sin mail då och då också. Alltså, det är underbart att jag har vänner som hör av sig till mig! Men idag orkar jag inte njuta av det.


Jag antar att jag lider av den berömda semesterstressen. Den där som kommer när man försöker varva ner och man bara känner sig stressad för allt man vill och ska hinna med på de få veckor man har semester. Stress om det är sol ute för då får man inget gjort av alla de "måsten" man tänkte sig hinna med under semestern och då kvarstår de som stressmoment under hösten och det vill man verkligen inte. Stress om det inte är sol för då får man inte njuta av sommaren nu när man bara har några få veckor att njuta på och så blir man på dåligt humör för det. Värst är det när det är som idag, varken eller. Eller både ock. Då känner man sig dubbelt stressad. Och jag känner mig stressad för att min första vecka snart har gått och det har varken varit toppväder eller bra fixarväder och jag har inte hunnit/orkat/sparkat mig själv i baken tillräckligt för att göra allt det där jag lovat mig själv. Jag har massor av grejer som jag lovat mig själv att ta tag i när jag blev ledig och ändå bara har mig själv att ta hand om eftersom jag inte hunnit/orkat/haft lust under våren. Och ingenting har jag gjort. Och den stressen kommer bara att fortsätta ligga som en våt filt över allt om det är kvar till hösten. Är det kvar till hösten innebär det att man måste ta helger för att fixa det, helger som man vill slappa eller göra annat på eftersom man inte orkar i veckorna. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag aldrig riktigt trivs om det inte är ordning på saker hemma. Jag kan inte slappna av fullt ut då. Jag vet att den där stressen kommer sitta kvar där tills det är gjort.

Pust. Jag är verkligen aldrig nöjd. Jag är en intelligent och självständig kvinna som borde vara oerhört lycklig att ha tre veckor semester där jag kan göra vad jag vill och njuta av det. Och så kan jag inte det, för jag bara känner stress över att inte hinna med allt och alla och framförallt inte mig själv. Istället för att ta tag i saker och få de gjorda och kunna njuta av det sedan. Det är inte kärnfysik det handlar om direkt.

Det som känns stressande är att inte vara i fas när hösten börjar med jobb och allt. Är jag i fas med allt hemma kommer jag kunna slappna av och njuta mer av min fritid, med familj och med vänner och med träning och allt. Det som känns stressande är att vilja stänga av världen en stund och bara vara, men då känna sig otillräcklig och taskig mot de som vill ses och höras. Det som känns stressande är att inte riktigt orka finnas där för alla och hela tiden känna sig som en skurk för det. Samtidigt som jag skulle känna mig oerhört ensam om de inte fanns där och inte hörde av sig. Det som känns stressande är att vilja att det ska vara sol hela tiden och veta att det kanske inte kommer mer fint väder och att jag jobbade bort den finaste sommaren på femtio år.

Det som känns stressande är att vilja vara överallt och ingenstans precis samtidigt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.