Lyxproblem

Lyxproblem

Inte en dag utan ett ilandsproblem!

Lyxproblem handlar om alla de där problemen som bara uppstår när man egentligen har det förbannat bra. Kanske är det så att vi alla har en viss kvot av problem som behöver fyllas för att det ska bli någon form av balans i livet? Och har man inte tillräckligt mycket problem så skapar hjärnan det åt en. Som på beställning, utan att man behöver fråga!

info@lyxproblem.se

Lyxstress

LyxproblemPosted by Lyxproblem Tue, August 10, 2010 15:12:22

Åh, jag blev så glad idag! Jag stötte nämligen på en kollega vid kaffeautomaten som gav det här med lyxproblem ett helt nytt ansikte. Hon är nämligen lyxstressad!

Kollegan stod frenetiskt och tryckte på knappen på kaffeautomaten utan att automaten verkade ta någon notis om hennes beställning. Inte så att den är nonchalant vår lilla kaffemaskin, men den kräver att man väntar en sekund eller två efter att den serverat en kopp tills dess man kan beställa ytterligare en. Det där har jag lärt mig och står med pekfingret berett på knappen tills jag hör det knappt hörbara lilla klicket som meddelar att varsågod, nu går det bra att trycka in din beställning. Kollegan väntade inte på klicket. Hon stod och tryckte och tryckte och tryckte med en förvånande snabbhet.

- Är du stressad?, frågar mannen i kön bakom henne.

- Näe...? Eller ja, jo, nja... Jag är lite lyxstressad bara, ursäktar sig kollegan med ett leende.

Jag blev så imponerad över hennes uppfinningsrikedom att jag skyndade efter henne och frågade vad det innebar att vara lyxstressad. Jag ville ju vara säker på att ha uppfattat det rätt. Hon svarade att det är när man liksom egentligen inte behöver vara stressad eftersom man inte har någon anledning till det, men stressar ändå. 'Äsch, det var bara lite mikrostress', lade hon till sedan med en axelryckning.

Lyxstressad. Åh, vilket härligt nytt ilandsproblem!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.